Nå vil alle dumpe hageavfall

HAGEGLEDE: Små sommertegn gir startskudd for store planer hos norske hageeiere. (Foto: Colourbox)   Last ned bilde

(NW): Ivrige hageeiere som trenger container til vårdugnaden gir bestillingsrush hos gjenvinningsbransjen. Første uke etter påske er årets absolutte kundetopp.

– Denne uken får vi anslagsvis 4500 henvendelser fra folk som trenger container. Det er mer enn dobbelt så mye som i en gjennomsnittsuke, sier Tor Arne Sandholt, salgs- og markedsdirektør i miljø og gjenvinningsbedriften Ragn-Sells.

Det er hageeierne som sørger for etterspørselstoppen.

– Så snart påsken er over, rettes oppmerksomheten mot hage og uterom. Stadig flere ønsker hjelp til bortkjøringen etterpå. Dette er et marked i sterk vekst, sier Sandholt.

Hos Ragn-Sells har container-bestillingene hatt en kraftig økning bare på noen få år. Ifjor lanserte bedriften et tilbud om fastpris. Det har løftet etterspørselen ytterligere.

Klare til mai

– Tidligere var prisberegningene mer basert på vekt og avfallstyper, og det kunne være vrient å beregne hva tjenesten ville koste. Nå er dette mye enklere, med en fast pris for tre dagers containerleie, oppfylling med blandet avfall og transport. Denne tryggheten er det mange som setter pris på.

Mange kunder legger inn bestilling noen uker fram i tid.

– Fortsatt er det vel første halvdel av mai som er den fristen mange hageeiere setter seg for å gjøre alt i stand til sommeren. Vi ser også at etterspørselen er størst på leie fra fredag til mandag, så det er i helgen det meste skjer, sier Sandholt.

De fleste privatpersoner bestiller en container på 10 kubikkmeter.

Avfallet som samles inn går enten til material- eller energigjenvinning og kompostering av hageavfall. Bare en ørliten andel på omlag en prosent av det Ragn-Sells får inn av avfall havner på deponi. Elektrisk/elektronisk utstyr og farlig avfall behandles spesielt og kan ikke legges i containeren.

Hageglede

Rundt 1500 av årets bestillinger ventes å komme fra medlemmer av Huseiernes Landsforbund (HL), som har en rabattavtale med Ragn-Sells.

– Medlemmene våre er store brukere av denne tjenesten, så avtalen er svært populær. Den gir 12 prosent rabatt på container, og det gir fort noen hundrelapper i besparelse, sier Peter Batta, administrerende direktør i HL.

I tillegg får HL-medlemmene beholde containeren i fire dager, mens normal leietid er tre dager.

– En ekstra dag til å gjøre vårdugnaden kommer godt med. Mange har en stor jobb å gjøre utendørs, så det er bra å kunne ta seg tid. Hagearbeid skal jo ikke være stress, men snarere noe lystbetont og hyggelig, sier Batta.

 

Kontaktperson:

  • Tor Arne Sandholt, markedsdirektør i Ragn-Sells AS, telefon 905 63 106

Newswire er et oppdragsfinansiert nyhetsbyrå. Artikler, bilder og videoer er til fri bruk i pressen. Denne artikkelen er skrevet for Ragn-Sells.


Relaterte artikler