Nordens første bibelmuseum åpner

ÅPNER FOR PUBLIKUM: På fredag åpner Nordens første bibelmuseum i Oslo. (FOTO: Kristin Cock, Newswire)   Last ned bilder

Fredag 1. juni åpner Nordisk bibelmuseum dørene i Oslo sentrum. Museet rommer bibler fra alle de nordiske landene.

– Vi kan love en tidsreise i bibelhistorien, fra gamle bibelsider som ble skrevet på skinn eller pergament, og frem til dagens digitale bibler, sier initiativtaker Rune Arnhoff.

Museet har adresse Nedre Slottsgate 4c, og ligger mellom Akershus festning og Karl Johans gate. Ved å vise frem det mest interessante fra samlingen på over 2500 bibler, gir museet publikum en unik mulighet til å gjøre et dypdykk i nordisk bibelhistorie.

– Biblene er svært ulike i størrelse, form og farge. Flere er vakkert illustrert, og de eldste bibelsidene kan dateres helt tilbake til 1200-tallet, sier Arnhoff.

Trykkpresse

Museet inneholder en egen Gutenberg-avdeling som viser opptrykk av de første trykte biblene.

– Vi har fått tak i en gammel trykkpresse for å illustrere hvordan de første biblene ble laget. I skrivestua vil en person sitte og skrive tekster slik de gjorde det i middelalderen, sier han.

En hel vegg i museet skal dekkes med bibler museet mottar som gaver eller donasjon. Og på et stort lerret vises over 1000 forskjellige kunstmalerier fra bibler.

– Vi har også en museumsbutikk som blant annet selger opptrykk av gamle kjente bibler, sier Arnhoff.

Nordisk bibelmuseum er organisert som en stiftelse, og drives på ideelt grunnlag.

 

Kontaktperson:

  • Rune Arnhoff, Nordisk bibelmuseum, mobil 913 94 354.

Newswire er et oppdragsfinansiert nyhetsbyrå. Artikler, bilder og videoer er til fri bruk i pressen. Denne artikkelen er skrevet for Nordisk bibelmuseum.

 

 


Relaterte artikler