Utdanningsmesse i åtte byer (FOTO)

– Informasjon og rådgivning er den beste måten å gi de utdanningssøkende inntrykk av hvilke muligheter som finnes, sier prosjektansvarlig Eivind Alstad i Utdanning og Yrke.   Last ned bilde

(NW): Norges største utdanningsmesse arrangeres i åtte norske byer i løpet av januar og februar. 65 000 utdanningssøkende er ventet til messen.

For første gang arrangeres messen Utdanning og Yrke også i Oslo, i tillegg til Fredrikstad, Bodø, Tromsø, Sandefjord, Ålesund, Trondheim og Lillehammer. Over 350 utdanningsinstitusjoner fra 20 nasjoner presenterer sine studietilbud på messen.

– Målet er å gjøre utdanningssøkende klar over hvilke veier de kan gå for å nå sine karrieremål, sier prosjektansvarlig Eivind Alstad i Utdanning og Yrke til nyhetsbyrået Newswire. Det er 11. gang utdanningsmessen arrangeres, og i fjor besøkte 46 000 messen.

Nærmere 200 000 norske elever skal i år velge i jungelen av studietilbud på høyskoler og universiteter. Valget må tas før 1. april.

– Informasjon og rådgivning er den beste måten å gi de utdanningssøkende inntrykk av hvilke muligheter som finnes. På messen kan de gå fra stand til stand, se, lære og gjøre seg opp noen tanker om fremtiden, sier Alstad.

Endrede studieregler

Endringene i studieprogrammene gjør informasjonsbehovet blant elevene større enn før.

– Mye er forandret. Tidligere snakket vi om vekttall og om grunnfag, mellomfag og hovedfag, Nå heter det studiepoeng og bachelor og master. Før ga et studieår 20 vekttall, nå er det verdsatt til 60 studiepoeng. En cand.mag.-grad tok fire år mens man i dag tar en bachelorgrad på tre år. En mastergrad er to år slik som hovedfag var før, sier han.

Enklere i utlandet

Alstad påpeker at omleggingen til et studiesystem som er mer likt andre lands, gjør det enklere å ta hele eller deler av utdannelsen i utlandet.

– På enkelte kurs kan et utenlandsopphold til og med være obligatorisk. Studentene får en gevinst ved at de perfeksjonerer seg i et fremmedspråk og samtidig lærer noe om andre kulturer, i tillegg til det rent faglige utbyttet, sier han.

På Utdanning og Yrke vil universiteter fra 20 land informere om studiemuligheter i utlandet. I tillegg vil Lånekassen og utenlandsstudentenes organisasjon ANSA gi rådgivning og svar på praktiske spørsmål om utenlandsopphold.

Utdanning og Yrke arrangeres i følgende byer:

Fredrikstad 6. til 7. januar

Bodø 10. til 11. januar

Tromsø 13.til 14. januar

Sandefjord 17. til 18. januar

Oslo 19. til 21. januar

Ålesund 31. til 1.februar

Trondheim 3. til 5. februar

Lillehammer 7. til 8. januar

Kontaktperson:

  • Utdanning og Yrke, prosjektansvarlig Eivind Alstad, mob. 90 97 33 72

Newswire er et oppdragfinansiert nyhetsbyrå. Denne artikkelen er skrevet for Utdanning og Yrke.

 

 

 


Relaterte artikler