NRK på bredbånd-TV (FOTO)

Erlend Klarholm Nilsen (t.v) og Stein-Johan Grieg Halvorsen fra TV-serien "Slå på ring" beveger seg ut på nettet. (Foto: NRK Aktivum).   Last ned bilde

(NW): Bredbåndutbyggeren Lyse Tele har inngått avtale om å sende NRK-programmer på bredbånd-TV.

I første omgang er det NRKs nyskapende komiserie ’’Slå på ring’’ som er solgt til bredbånd-TV. Ifølge Lyse Tele kommer det mer.

– Vi jobber hele tiden med rettighetsavtaler til nytt programinnhold. ’’Slå på ring’’ er først ute fordi de bare er to personer som lager alt sammen. Da er det enkelt å avklare rettighetene, sier administrerende direktør Toril Nag i Lyse Tele til nyhetsbyrået Newswire.

Med bredbånd-TV, også kalt IP-TV, kan du sitte i sofaen med fjernkontrollen og se programmene på det tidspunktet du selv ønsker det – on demand.

NRK Aktivum bekrefter at on demand-markedet er attraktivt.

– De nye interaktive nettene er et satsingsområde for oss fremover, sier Tore Meling, markedssjef i NRK Aktivum.

Fremtiden

– Det er denne veien utviklingen går nå. Den tradisjonelle programsettingen med kanaler vil bli mer utydelig. Merkevaren vil i fremtiden ikke være kanalen, men programmet. Folk vil lete seg fram til ’’Dagsrevyen’’, uavhengig av distribusjonsformen, sier Meling.

Lyse Tele har på kort tid økt mengden av on demand-tilbud, som distribueres til kunder og samarbeidspartnere over hele landet. I oktober inngikk bredbåndsutbyggeren en eksklusiv avtale med TV 2 om å sende nyheter, sport, underholdning og aktualitetsstoff fra TV 2. Måneden etter var en avtale med filmgiganten Warner i boks.

– Med on demand-muligheten blir skillet mellom TV- og video nesten visket ut. På samme måte som brukerne våre kan hente en film fra Warners bibliotek, kan de lete fram et TV-program. Begge kan startes, spoles og stoppes med fjernkontrollen, sier Nag.

TV-programmene kan også sees ’’live’’.

Toveis

Bredbånd-TV åpner også for muligheter til å bli en mye mer aktiv TV-titter.

– Utviklingen går fra enveis- til toveiskommunikasjon. I tillegg til å bestemme sendetidspunktet for programmene selv, ser bransjen for seg muligheter for større bruk av aktive meningsmålinger, diskusjonsforumer, interaktive spill, muligheten til å påvirke handlingen i filmer og serier, sier Nag.

Kontaktperson:

  • Toril Nag, administrerende direktør i Lyse Tele, tlf. 93 48 88 88, e-post: toril.nag@lyse.no

Newswire er et oppdragsfinansiert nyhetsbyrå. Denne artikkelen er skrevet for Lyse Tele.


Relaterte artikler