Tar opp kampen med Telenor

(NW): Det er David mot Goliat når den nye butikkjeden Hallo Hallo og operatørselskapet Telenordic tar opp kampen med Telenor.

Telenordic er den eneste totalleverandøren av teletjenester og hardware i Norge utenom Telenor. Selskapet tilbyr mobil, fast-telefon, IP-telefoni og bredbånd.

Nå har Telenordic AS inngått en forhandleravtale med den nye butikkjeden Hallo Hallo Norge AS, som er den eneste mobilkjeden som er uavhengig av Telenor og NetCom.

Lavere priser

– Sammen med Telenordic kan vi tilby det ypperste av teknologi til lavere priser, sier administrerende direktør Bjørn Larsen i Hallo Hallo Norge til Newswire.

Hallo Hallo har åtte butikker og 25 ansatte, men planlegger å etablere nærmere 20 utsalgssteder over hele landet i løpet av 2005. Kjeden tilbyr abonnementer fra Telenordic og Telenor og har som mål å selge 20 000 abonnementer for Telenordic i år.

Til nå har Telenordic konsentrert seg mest om bedriftsmarkedet. Samarbeidet med Hallo Hallo innebærer at selskapet utvider tjenestetilbudet mot privatmarkedet. Telenordic er eid av det børsnoterte svenske selskapet Onetwocom AB og har rundt 50 000 abonnenter i Norge.

Telenordic har store planer i Norge.

– Oppkjøp, produktutvikling og nye teknologiløsninger gjør Telenordic til en aktør å regne med, sier administrerende direktør Mads Jacobsen.

Skreddersøm

– Ifølge Post- og teletilsynet har mange mobilbrukere feil abonnement. Et av våre fortrinn er et stort produktspekter. Hver enkelt kunde kan få et skreddersydd abonnement og dermed spare mye penger, sier Larsen.

Hallo Hallo vil skille seg ut også på andre måter. Hvis butikken ikke har den telefonen du ønsker, får du den tilsendt i posten innen to døgn.

– Telefonene er ikke låst til én operatør, og dermed kan du bruke det gamle simkortet til porteringen er i orden, sier Hallo Hallo-sjefen.

I alt er det 17 mobiloperatører i det norske markedet, med Telenor og NetCom som de helt dominerende. De eier også de største mobilbutikkkjedene og mobilnettene. De andre selskapene må leie nettkapasitet av dem, og Telenordic har avtale med NetCom.

 

Kontaktpersoner:

  • Hallo Hallo Norge AS, administrerende direktør Bjørn Larsen, mobil 90 57 48 60.
  • Telenordic AS, administrerende direktør Mads Jacobsen, mobil 40 41 41 41.

Newswire er et oppdragsfinansiert nyhetsbyrå. Denne artikkelen er skrevet for Hallo Hallo Norge AS.