Rekordsalg av motorsager (FOTO)

Motorsag er en sikkerhetsrisiko i skogen. Med flere ufaglærte blir det flere ulykker. -På kurs lærer man å se faresignalene før det er for sent, sier markedssjef Oddmund Ihle i Husqvarna.(FOTO: Husqvarna)   Last ned bilde

(NW): Mer vedfyring gir et kraftig oppsving i salget av motorsager til fritidsbruk. På to år har salget økt med 22 prosent.

– Høye priser på strøm og olje gjør at stadig flere huseiere satser på ved til oppvarming, sier markedssjef Oddmund Ihle i Husqvarna til Newswire.

I 2004 ble det solgt 18 000 motorsager til fritidsbruk i Norge, mot 14 752 i 2002, viser tall fra Park- og Hagemaskinleverandørenes Forening. Det er rekord i Norge.

Det totale salget av alle typer motorsager, det vil si også til profesjonelt bruk, var 47 790.

– Folk kjøper etter gradestokken. I 2003 begynte folk å kjøpe veden tidlig. Da hadde de en kald vinter friskt i minne. I år har det vært en mild vinter og vi forventer et mer stabilt salg, sier Ihle

Billig fyring

Omlag en firedel av norske husstander har ved som hovedoppvarming, og rundt 80 prosent har mulighet til å fyre med ved, viser tall fra Norsk Ved.

– Å fyre med ved er en av de billigste formene for oppvarming. Veden har fått en ny renessanse de siste årene, fordi den er både miljøvennlig og lønnsom. For selvhoggere gir ved en ekstra gevinst i form av bedre helse og frisk luft, sier Oddvar Espegaard, daglig leder i Norsk Ved.

Ved utgjør i dag nesten halvparten av det totale forbruket av bioenergi. Vedforbruket i Norge har økt med 36 prosent fra 2001 til 2004.

Tenk sikkerhet

– God økonomi og stort fokus på strømpriser har fått flere til å anskaffe motorsag, sier Ihle.

Han fraråder folk å handle motorsag på impuls.

– Vårt råd er å tenke sikkerhet og verneutstyr ved kjøp av motorsag. Gå til en fagforhandler og få råd og informasjon både om hvordan sagen skal brukes og hvordan den skal vedlikeholdes, sier han.

Prisen på motorsager har gått ned de siste årene.

– Gjennomsnittsprisen for en motorsag er i dag rundt 1800 kroner, sier markedssjef Oddmund Ihle i Husqvarna.

Kontaktperson:

  • Husqvarna: Markedssjef Oddmund Ihle, tlf. 64986504, mobil 90 66 15 57.

 

Newswire er et oppdragfinansiert nyhetsbyrå. Denne artikkelen er skrevet for Husqvarna.

 

 

 


Relaterte artikler