Pizza på Fedon-kur (FOTO)

– Skal vi forbedre den norske folkehelsen, må vi begynne med den maten vi spiser mest av, og det er pizza, sier Fedon Lindberg til Newswire. (FOTO: Collet Pharma)   Last ned bilder

(NW): Nordmenn ligger på verdenstoppen i pizzaspising, og det merkes på badevekten. Nå kommer slankepizzaen.

Fedon Lindberg er mannen bak den nye og sunnere pizzaen.

– Pizzaen er ment som et alternativ til de som vil leve sunt, men samtidig vil ha det enkelt. Skal vi forbedre den norske folkehelsen, må vi begynne med den maten vi spiser mest av, sier Fedon Lindberg til Newswire.

Den nye slankepizzaen distribueres av Collett Pharma og kommer i de største dagligvarebutikkene denne uken.

– Sammensetningen av råvarer er nøye vurdert. Pizzaen består kun av naturlige ingredienser og ingen tilsetningsstoffer, sier Lindberg.

Slankemat

Bunnen er laget av rug, bygg og soyamel, som ifølge Lindberg er undervurderte melsorter i Norge. Tomatsausen inneholder ikke sukker, og osten er en mager mozzarella. Skinken er uten stivelse og blir derfor ikke omdannet til sukker i kroppen.

– Pizzaen kan brukes under vektreduksjon fordi den har langsomme karbohydrater som gjør at metthetsfølelsen varer lenge. Pizzaen har riktig fett og inneholder 33 prosent færre kalorier enn for eksempel Pizza Grandiosa, sier Lindberg.

Sunt og lettvint

Lindberg mener at en stadig fetere befolkning skaper behov for nye og sunnere ferdigprodukter.

– Jeg har stor forståelse for at ikke alle har god tid til å planlegge kostholdet sitt i en hektisk hverdag. Men vi bør heller ikke overlate en for stor del av kostholdet til lettvinte ferdigprodukter, sier han.

Lindberg mener det er fullt mulig å utvikle velsmakende ferdigprodukter som inneholder sunne råvarer og har en positiv innvirkning på blodsukkerbalanse, energi, metthet og velvære.

– Smaken er jo kjempeviktig, fordi ingen er så fanatiske at man spiser sunn, men ikke velsmakende mat i lengden, sier han.

Fibberrik
Pizzaen på 300 gram gir hele 40 gram protein og mindre enn 30 gram karbohydrater, 63,5 prosent mindre enn Pizza Grandiosa. Den inneholder 15 gram fiber, som er over halvparten av den anbefalte daglige fibermengden.

– Også fettinnholdet er lavere, ikke minst av det mettede fettet, sier han.

Ifølge Fedon Lindberg bør de fleste måltider ligge på 350 til 500 kalorier for kvinner, basert på fire måltider per dag.

– De fleste kvinner som spiser en hel pizza vil nok føle seg ekstra mette, fordi protein- og fiberinnholdet er såpass høyt, sier han.

 

Pizzaen er testet for sin blodsukkereffekt og gir mindre blodsukkerstigning enn linser, som har svært lav GI per 100 g.

GI= 28 per 100 g og GB glykemisk belastning per 100 g er 2,7.

Dr. Fedon Lindbergs pizza med skinke og mozzarella

Ingredienser: Pizzabunn (vann, rugmel, byggmel, hvetegluten, kostfiber fra sikkorirot, soyamel, olivenolje, salt og gjær), norsk mozzarella (16,7%), tomatsaus (tomatpuré, krydder og salt), skinke (14,5%), løk og paprika.


Næringsinnhold per 100 gram:
Energi 625 kJ/149 kcal, 13,3 gram protein, 9,5 gram karbohydrat (hvorav sukkerarter 1,6 gram), 6,5 gram fett (hvorav mettede fettsyrer 2,7 gram) og 5,3 gram fiber.

Kontaktpersoner:

  • Collett Pharma: Produktansvarlig Elisabeth Gundersen mob. 95 70 7198
  • Collett Pharma: Informasjonssjef Ellen Damhaug Scheel mob. 90 66 22 10

Newswire er et oppdragfinansiert nyhetsbyrå. Denne artikkelen er skrevet for Collett Pharma.

 

 

 


Relaterte artikler