’’Jan Johansen’’-boka er her (FOTO)

Som mange andre nordmenn har ikke Jan Johansen fra Drammen noe særlig til overs for Knut Hamsun. - Da er derimot Biltema-katalogen mer fengende, sier Johansen. Han legger ikke skjul på at den gamle Skoda'en kunne trenge påfyll. (Foto: Newswire)   Last ned bilde

(NW): Biltema-katalogen, med oversikt over 15 000 duppeditter, dumper ned i norske postkasser i disse dager. – Jeg leser heller den enn bøker, sier Jan Johansen.

En kontrollsjekk med gjennomsnittsmannen ’’Jan Johansen’’ understøtter tidligere undersøkelser. Menn er ikke like glad i litteratur som kvinner. Derimot liker de å lese om tekniske duppeditter.

Biltema – Hamsun: 1 – 0

I disse dager er halvannen million Biltema-kataloger på vei ut i norske postkasser

– Jeg er ikke så glad i å lese bøker. Da tar jeg heller en sånn katalog som dette og blar i den, sier Jan Johansen til Newswire. Snekkeren fra Sandefjord er med i NRK-serien ’’Jan Johansen’’, som prøver å ta temperaturen på den norske gjennomsnittsmannen.

Jan Johansen fra Drammen figurerer også i TV-serien og sier seg enig med navnebroren fra Sandefjord.

– Får jeg valget mellom Hamsun og Biltema, er det ikke tvil, altså. Jeg velger katalogen, sier trailersjåføren. Han bruker mest tid på de delene av katalogen som tar for seg verktøy, bildeler og elektronikk.

800 nyheter

Med sine 15 000 forskjellige artikler troner Biltema-katalogen øverst på listen over innholdsrike gratispublikasjoner her i landet. (Clas Ohlson-katalogen har ’’bare’’ 12 000.)

Dersom noen plasserte alle februarkatalogene til Biltema oppå hverandre, ville tårnet raget 14 kilometer opp i luften. Og vært en fare for flytrafikken.

– Årets første katalog har fått med 800 nye artikler, sier Tommy Fredriksen i Biltema Bærum. Han lover mange nye duppeditter for fansen.

– I kategorien ’’kjekt å ha’’ til bilen, huset eller båten.

Hjem og hage

Fredriksen understreker at katalogen ikke bare er lesestoff for menn.

– Det ser vi på andelen kvinner som besøker utsalgene våre. Vi begynner for eksempel å bli omfangsrike i utvalget av varer til hjem og hage, sier Fredriksen.

Blant årets nyheter i katalogen finnes også 40 nye sykkelmodeller, nytt bilstereo-sortiment, partytelt og kosedyr til barna.

Kontaktpersoner:

  • Magne Teigland, styreleder i Biltema, tlf. 64 84 60 62 / 92 83 42 09
  • Tommy Fredriksen, daglig leder i Biltema Bærum, tlf. 67 17 40 70 / 92 06 85 37

Newswire er et oppdragsfinansiert nyhetsbyrå. Denne artikkelen er skrevet for Biltema.


Relaterte artikler