Dobler satsing på jobbfrukt (FOTO)

Gunn Marit Mykløy og Wenche Irene Olsen på Ringsaker ASVO liker å jobbe med frukt. (Foto: Frode Ihle/Ringsaker ASVO)   Last ned bilde

(NW): Jobbfrukt er i vinden som aldri før, og i år dobler Bama omsetningen av frukt og grønnsaker til norske arbeidsplasser. Yrkeshemmede står for pakking, salg og levering.

Bama har innledet et samarbeid med bedrifter som sysselsetter arbeidstakere med tilrettelagte behov. Rundt 40 bedrifter samordnes i levering av frukt og grønnsaker til norske arbeidsplasser og institusjoner. Stadig nye bedrifter blir med i kjeden, som har fått navnet ’’jobbfrukt.no’’.

– Vi ser at det er en kjempeinteresse for jobbfrukt ute i markedet. Nå leverer vi 100 tonn frukt og grønnsaker hver måned som jobbfrukt. Det er mer enn dobbelt så mye som for et år tilbake, sier Olav Slette i Bama Storkjøkken til Newswire.

Ville ikke konkurrere

– Vi hadde også en egen fruktkurvsatsing tidligere, men så at vi med det konkurrerte mot en gruppe arbeidstakere vi ikke ønsket å konkurrere med. Disse bedriftene gjør en veldig fin innsats for folk som trenger litt hjelp til å komme i arbeid, sier Slette. Han opplyser at Bama kommer til å utvide samarbeidet med bedriftene fremover.

At Bama kommer med på laget, betyr en revitalisering av de vernede bedriftenes tidligere arbeid med frukt og grønnsaker. I tillegg til å skaffe de riktige varene til riktige årstider, bidrar Bama med enhetlig design, logo, esker og markedsføring.

Viktig for selvfølelsen

Betegnelsen yrkeshemmet er bred, og omfatter alt fra psykisk utviklingshemmede til trafikkskadde og folk som har fått seg en psykisk knekk.

Servicekontoret Prego fremforhandler avtaler for over 200 vernede bedrifter her i landet, og har vært sentral aktør i etableringen av ’’jobbfrukt.no’’. I tillegg til frukt og grønt jobber de yrkeshemmede i disse bedriftene med kantinecatering, ved, montasje, lagerhold, stålbearbeiding, transport, forskjellige typer elektronikk, med mer.

– Det gir status hos de ansatte å jobbe med frukt og grønnsaker, fordi det er et produkt som blir veldig godt mottatt når det leveres, sier leder Bernhard Øygarden i Prego.

– Det er også meningsfullt arbeid for de ansatte. De lærer seg kvalitet og service, og å forholde seg til vekt, bestillingslister og kunder, sier han.

Priv. til red.: mer informasjon på www.jobbfrukt.no

Kontaktpersoner:

  • Olav Slette, salgsdirektør i Bama Storkjøkken, tlf. 22 88 05 41 / 91 88 12 03
  • Mette B. Thurmann-Moe, markedssjef i Bama Storkjøkken, tlf. 22 88 07 54

 

Newswire er et oppdragsfinansiert nyhetsbyrå. Denne artikkelen er skrevet for Bama.


Relaterte artikler