Tørt for Fido og pus (FOTO)

Norske hunder og katter spiser stadig mer tørrfór. - Få andre land i Europa kan vise til tilsvarende vekst, sier direktør Dennis Patrickson (t.v.) i Iam's Company. Her sammen med daglig leder Morten Baastad i Premium Pet Products. (FOTO: Dag Ø. Olsen/Newswire)   Last ned bilde

(NW): Norske kjæledyr har et helt annet kosthold i dag enn for få år siden. Middagsrester og boksemat er på vei ut, og tørrfôret har overtatt.

På fem år har salget av tørrfôr til hunder og katter økt med 5154 tonn, selv om tallet på firbente kjæledyr har vært konstant på rundt én million.

Bare i fjor økte salget av katte- og hundefôr på pose med nær 1500 tonn, viser ferske tall fra Mattilsynet.

Stor vekst

– Norge er et av de raskest voksende markedene i Europa for spesialfôr til hunder og katter, sier direktør Dennis Patrickson i Iams/Eukanuba Europa til Newswire.

USAs mestselgende hundefôr, Iams, lanseres nå i norsk faghandel.

– Stadig flere hundeeiere ønsker fôr av god kvalitet, men en høyere kilopris gjør at flertallet likevel holder seg til billigere merker, sier daglig leder Morten Baastad i Premium Pet Products.

Han tror markedet for fôr til kjæledyr vil fortsette å vokse og at det vil bli mer segmentert.

–Salget av hunde- og kattefôr er blitt svært viktig for dyrebutikkene. Kundene får også viktige råd og hjelp til ernæring i spesialbutikkene. Utvalget av spesialfôr til dyr i ulike livssituasjoner har eksplodert de siste årene, sier Baastad.

Tenker pris

Bruken av råvarer varierer sterkt i produksjonen av dyrefôr. Fôr som har en høyere kilopris, er som regel mer konsentrert. Det betyr at hunden trenger mindre fôr for å få i seg nok næringsstoffer.

Morten Baastad sier at nordmenn bruker mer stadig mer penger på kjæledyr, men at vi samtidig er svært opptatt av pris når vi kjøper fôr.

– Store voksne hunder på 20 kilo kan spise seg mette for under fem kroner dagen på kvalitetsfôr, sier Baastad.

FAKTA:

Et godt hundefôr skal være velsmakende og næringsrikt. Det skal styrke indre organer og skjelett. Fôret skal gi hunden vitalitet, styrke, blank pels og sunn fordøyelse. Fôr av dårligere kvalitet inneholder ofte proteiner av billige råvarer, og mye karbohydrater. Det fører til store mengder avføring, og en hund som ikke yter optimalt.

Kontaktpersoner:

  • Daglig leder Morten Baastad, Premium Pet Products, mob. 98 25 57 10
  • Veterinær William Bredal, Iams/Eukanuba, mob. 98 25 57 09.

Newswire er et oppdragsfinansiert nyhetsbyrå. Denne artikkelen er skrevet for Iams/Eukanuba.


Relaterte artikler