Søker kvinnelige vektere (FOTO)

Securitas ønsker å ansette flere kvinner. (Foto: Securitas)   Last ned bilde

(NW): Securitas ønsker å rekruttere flere godt voksne kvinner. – Du trenger ikke ha store muskler for å være vekter, sier personalsjef Gert Erik Engelien.

Ung mann i uniform på patrulje. Det er bildet av en vekter for de fleste av oss. Men det er bare en liten del av hva Norges største vaktselskap driver med. Securitas er blant landets største bedrifter med 4000 ansatte spredt på 40 avdelinger over hele landet.

– Vi ønsker oss en bredere sammensatt gruppe mennesker i bedriften. Flere godt voksne, gjerne kvinner. Noen vekteroppgaver egner seg spesielt godt for voksne kvinner. Med sin livserfaring kan de løse utfordringer der unge menn kanskje kommer til kort, sier Gert Erik Engelien.

Stor bredde

Han tror folk vet for lite om vekterbransjen og derfor ikke vurderer den som et jobbalternativ.

– Noen tror man må like kampsport for å jobbe som vekter. Men det er en misforståelse. En stor virksomhet for oss er resepsjonstjeneste hos bedrifter og offentlige etater. Og spesialopplærte ansatte arbeider i for eksempel helsevesenet, sier Engelien.

Sikkerhetskontroll på landets flyplasser og cruisehavner er arbeidsområder i stor vekst. Andre Securitas-vektere betjener bomstasjoner eller jobber som museumsvakter eller skjenkekontrollører.

– På kjøpesentre skal våre vektere gjøre besøket så hyggelig og problemfritt som mulig for kundene. Noen jobber i sivil, som butikkdetektiver, for å avsløre butikktyveri.

Frivillig deltid

Gjennomsnittsalderen blant vektere er lav, og Securitas ser gjerne at den øker.

– Vi tror mange av jobbene vil appellere til kvinner som jobber deltid eller har vært hjemme med små barn. Hos oss kan du nærmest bestemme din egen arbeidstid, sier regionsjef Philip Benz i Stavanger.

Han ser at flere kvinner som har jobbet i barnehager eller helsevesenet søker seg over til Securitas. Årsaken er fleksibiliteten som arbeidet gir.

– Mange er slitne av jobbene sine og ønsker å trappe ned og få mer livskvalitet. Hos oss kan de ikke bare styre sin egen stillingsbrøk, men også slippe å jobbe turnus, sier Benz.

Trygg jobb

– Vi er ikke like konjunkturutsatt som andre bransjer. Jobbene hos oss er trygge, og oppdragsmengden øker hele tiden, sier Philip Benz.

Det stilles ingen spesielle krav til bakgrunn for å søke jobb i Securitas, men man må ha en livsstil og adferd som gjør at man ikke kommer i befatning med tyveri, narkotika, dop eller vold.

Vekterkurs er obligatorisk, deretter gjennomgår man en opplæring som er skreddersydd for jobben man søker.

Også blant studenter er vekteryrket populært, fordi det enkelt kan kombineres med studiene. Vekteryrket krever politiattest ved ansettelse.

Kontaktpersoner i Securitas:

  • HR sjef Gert Erik Engelien, tlf. 23 03 81 44, mob. 916 60 417
  • Regionsjef Philip Benz, Securitas Stavanger, mob. 954 17 207

 

Newswire er et oppdragsfinansiert nyhetsbyrå. Artikler og bilder er til fri bruk i pressen. Denne artikkelen er skrevet for Securitas.


Relaterte artikler