Gratis turkart fra Statskog (FOTO)

Slik ser gratiskartene ut, med mulighet for å velge inntegnet turforslag. (Skjermbilde av GodTur.no)   Last ned bilde

(NW): Nå kan du få turkart for hele Norge i topp kvalitet. Tjenesten er helt gratis på Statskogs nye turportal, GodTur.no.

– Dette har blitt en flott turportal. På GodTur.no blir du virkelig inspirert til å bruke de mange turmulighetene som finnes her i landet, sier landbruks- og matminister Lars Peder Brekk, som er ansvarlig for landets største grunneier, Statskog.

Nettsidens kartløsning skiller den fra lignende sider, med gratis tilgang til turkart, flybilder og sjøkart. Ved å søke eller zoome deg inn på hvilket som helst område i hele landet, får du muligheten til å skrive ut detaljerte kart over det området du ønsker å ferdes i.

– Jeg er veldig fornøyd med at Statskog har laget dette som et gratistilbud. Vi vil ha så mange som mulig ut på tur, sier ministeren.

Kartene er laget av Statens kartverk, med skyggeeffekt som gir landskapet et nesten tredimensjonalt utseende.

Ferdige turforslag

En viktig funksjon med portalen er at du også finner ferdige forslag til turruter, tegnet inn på et nedlastbart kart. Du kan klikke deg inn på blant annet fotturer, sykkelturer, fisketurer og padleturer. Der følger en kort turbeskrivelse, bilder fra ruten, turens lengde i antall kilometer og antatt tidsbruk.

Statskog og samarbeidspartneren Friluftsrådenes Landsforbund har allerede lagt inn noen turer på GodTur.no. Men det kommer flere, ikke minst fordi brukerne selv kan legge inn turforslag.

– Tjenesten vil bli stadig bedre etter hvert som turglade nordmenn legger inn turene sine. Vi jobber også med å få på plass avtaler med flere friluftsaktører. Ambisjonen er at du skal kunne finne flest mulig av landets friluftsmuligheter på GodTur.no, sier Torkel Skoglund i Statskog.

Vil du dele dine beste turer med andre, viser en instruksjonsvideo nederst på nettsiden deg hvordan du går fram.

Hvis du ikke har lyst til å røpe favoritturen din til alle, kan du også opprette et eget område som du kontrollerer adgangen til.

Aktiv GPS-bruk

En annen finesse er at du kan legge turforslagene rett inn på GPS-en din. Du kan også legge inn dine egne GPS-data fra siste tur, så andre kan laste inn nøyaktig den samme ruta på sin GPS.

– Denne funksjonen er en naturlig sammensmelting av tradisjonelle kart og ny teknologi. Mange har med seg GPS på tur, og her har du muligheten til virkelig å gå andres fotspor, sier Skoglund.

Statskog har også lagt inn informasjon om mange av sine rasteplasser, gapahuker og utleiehytter. Og det kommer mer.

– Dette er en portal under utvikling, og vi ønsker å gjøre den enda bedre i tiden fremover. Vi er derfor veldig glade for tilbakemeldinger fra brukerne våre. Det er dem vi lager denne portalen for, sier Skoglund.

En av ideene Statskog jobber med å videreutvikle på turportalen, er en samlet oversikt over turruter tilrettelagt for funksjonshemmede.

GodTur.no finner du her: GodTur.no

Kontaktpersoner:

  • Torkel Skoglund, produktleder Fiske i Statskog, tlf. 970 36 320
  • Arnhild Holstad, informasjonssjef i Statskog, tlf. 07800 / 913 78 584

Newswire er et oppdragsfinansiert nyhetsbyrå. Artikler og bilder er til fri bruk i pressen. Denne artikkelen er skrevet for Statskog.


Relaterte artikler