Heder til Bergens-optiker (FOTO)

- Knapt noen barn brukte briller i Moldova for 10 år siden. Det førte til at de falt helt utenfor, sier Hans Bjørn Bakketeig. Hjelp Moldova har levert utstyr til ni sykehus i landet, og de driver egen synsklinikk i hovedstaden Chisinau (Foto: Inger Lewandowski).   Last ned bilde

(NW): Hans Bjørn Bakketeig fra Bergen hedres av Norges Optikerforbund for sitt arbeid blant svaksynte i Moldova.

Arbeidet til Bakketeig har ført til at nær 2000 barn og svaksynte er blitt undersøkt og har fått synshjelpemidler i Moldovas hovedstad Chisinau.

For ett år siden ble det etablert et nasjonalt kompetansesenter for svaksynte i Chisinau, men på grunn av finanskrisen ble senterets offentlige lønnsmidler inndratt. Da klarte Hans Bjørn Bakketeig å inspirere et øyelegesenter i Norge til å betale full lønn for tre ansatte i tre år. På denne måten ble driften sikret.

– Dette er en fantastisk suksesshistorie helt i tråd med hvordan vi i Norges Optikerforbund ønsker å bistå fattige land med hjelp til selvhjelp. Hans Bjørn Bakketeig har vist et personlig engasjement som har gitt formidable resultater, sier styreleder Hans Torvald Haugo i Norges Optikerforbund

Han sier det er få mennesker som på en så uegennyttig måte har gitt av seg selv og brukt nær all sin fritid til fordel for øyehelsetjeneste og synsrehabilitering i en hjelpetrengende nasjon.

– Hans Bjørn er full av ideer om hvordan man best kan hjelpe, og han har stor evne til også å inspirere og engasjere andre til å hjelpe, sa Haugo, da han delte ut Samfunnsprisen til Bergens-optikeren nylig.

Samfunnsprisen utdeles blant annet til optikere som har bedrevet samfunnsnyttig veldedighet.

Kontaktpersoner i Norges Optikerforbund:

  • Styreleder Hans Torvald Haugo, mob. 90 63 68 26, tlf. 33 74 41 00
  • Generalsekretær Tone Garaas-Maurdalen, tlf. 23 35 54 50

Newswire er et oppdragsfinansiert nyhetsbyrå. Artikler, bilder og videoer er til fri bruk i pressen. Denne artikkelen er skrevet for Norges Optikerforbund.


Relaterte artikler